Єрмак зустрівся з Соросом-молодшим  - обговорили питання відновлення України

Єрмак зустрівся з Соросом-молодшим - обговорили питання відновлення України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та американський бізнесмен і філантроп, голова мережі фондів «Відкрите суспільство» Олександр Сорос під час зустрічі обговорили можливості розвитку української економіки, зокрема питання відновлення та реконструкції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єрмак подякував Соросу за участь у першій установчій зустрічі Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, яка відбулася у п’ятницю в Києві.

«Ваша участь дуже важлива. Сподіваюся, що коаліція продемонструє успішні результати», - зазначив він.

Керівник ОП також подякував за ухвалення меморандуму про співпрацю між Фундацією Олени Зеленської та міжнародним фондом «Відродження».

Документ було підписано унаслідок ініціативи мережі фондів «Відкрите суспільство» (Open Society Foundations). Відповідно до меморандуму 1 млн доларів буде спрямовано на підтримання дітей в Україні, зокрема дітей, які виховуються у великих прийомних родинах у прифронтових, звільнених і постраждалих регіонах України.

Єрмак також висловив вдячність Соросу за підписання на полях зустрічі документа про утворення Коаліції меморандуму про співпрацю між радницею - уповноваженою Президента України Дар’єю Герасимчук і фондами «Відкрите суспільство».

«Документ сприятиме максимально ефективному захисту прав дітей, постраждалих від збройної агресії РФ, і допоможе в реалізації Плану Президента України Bring Kids Back UA, зокрема заходів для повернення незаконно депортованих Росією маленьких громадян», - сказано в повідомленні.

Керівник ОП відзначив важливість світового розголосу випадків депортації Росією неповнолітніх українців. На його думку, цьому може сприяти видання книжки з історіями про таких дітей, а також залучення відомих у світі особистостей до процесу їхнього повернення в Україну.

Також українська сторона прагне залучити представників релігійних організацій для розв’язання гуманітарних питань, зокрема для допомоги в поверненні депортованих українців.

Крім того, Єрмак розповів Соросу про проєкти підтримки ветеранів і їхньої реабілітації. Він високо оцінив підписання меморандуму про співпрацю між міжнародним фондом «Відродження» та Міністерством охорони здоров’я України, який передбачає спільну роботу у сфері психологічної реабілітації та психологічної підтримки членів сімей військовослужбовців, сімей загиблих унаслідок війни, військовополонених і внутрішньо переміщених осіб.

У межах меморандуму будуть реалізовані пілотні проєкти у двох закладах на Одещині.

Читайте також: Фонд Сороса обмежить діяльність у ЄС, але збереже фінансування для України

«Ваша родина багато робить для України: важливі проєкти для захисту наших людей, посилення демократії, для успішності української держави», - зазначив керівник ОП.

Співрозмовники також обговорили можливості розвитку української економіки, зокрема питання відновлення та реконструкції України.

як повідомляв Укрінформ, Україні вдалося повернути 387 із майже 20 тисяч викрадених Російською Федерацією дітей,і кожне повернення – не статистика, а унікальна міжнародна спецоперація.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-