На деокупованій території Харківщини електропостачання відновили на 93%

На деокупованій території Харківщини електропостачання відновили на 93%

Укрінформ
У деокупованих населених пунктах Харківської області вже відновили постачання електроенергії для 93% споживачів, газу - для 79%.

Про це повідомляє Харківська ОВА, передає Укрінформ.

«За весь період деокупації енергетики вже відновили електропостачання більш як 210 500 абонентам, що становить 93%. Без світла залишається близько 17 тисяч абонентів у населених пунктах, які найбільше постраждали від обстрілів або через які зараз проходить лінія фронту», - зазначив начальник ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, непроста ситуація в Куп’янській та Дергачівській територіальних громадах, які майже щодня потерпають від обстрілів. Коли дозволяє безпекова ситуація, енергетики та газовики виїжджають на місця аварій.

Читайте також: Екскаватори, самоскиди та сміттєвози: на Харківщині закупили спецтехніку для комунальників

Окрім того, на деокупованій території Харківщини вдалося поновити подачу газу для 79% абонентів, а це майже 72 тис. жителів. Ще близько 20 тис. родин поки без газу. Найскладніша ситуація - у Дворічанській і Вовчанській громадах.

Як повідомляв Укрінформ, у селах Донецьке та Сніжківка Оскільської громади Харківської області повністю відновили електропостачання, якого не було там від початку вторгнення РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-