У Тростянці відкрили модульну поліклініку замість зруйнованого росіянами медзакладу

У Тростянці відкрили модульну поліклініку замість зруйнованого росіянами медзакладу

Фото
Укрінформ
У Тростянці на Сумщині відкрили модульну поліклініку замість зруйнованого під час окупації консультативно-діагностичного медзакладу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Сумська ОВА.

«У Тростянецькій міській лікарні відкрито нову модульну поліклініку… Вона зведена на заміну зруйнованої триповерхової будівлі консультативно-діагностичної поліклініки, яка зазнала нищівних пошкоджень під час ворожої окупації Тростянця. Ця стало можливим завдяки великому проєкту допомоги з боку міжнародних партнерів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тимчасові збірні конструкції для поліклініки передало німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ у рамках проєкту «Програма ЄС Міцні регіони – спеціальна програма підтримки України».

У Тростянці відкрили модульну поліклініку замість зруйнованого росіянами медзакладу / Фото: Сумська обласна військова адміністрація

Будівля має автономне теплопостачання та електроживлення, а в кабінетах встановлені кондиціонери, рекуператори та іонізатори повітря. Окрім того, заклад забезпечений сучасним медичним обладнанням та меблями.

У закладі відвідувачі зможуть отримати медичні послуги терапевта, офтальмолога, отоларинголога, кардіолога, ендокринолога, гінеколога, невропатолога, психіатра, нарколога, хірурга, травматолога, стоматолога, онколога. Там також проводяться всі необхідні види функціональної діагностики та лабораторні обстеження.

Читайте також: В Україні повністю або частково відновили 848 медзакладів, зруйнованих росіянами

У лікарні вже відремонтовані акушерсько-гінекологічне та терапевтичне відділення, а також завершується капітальний ремонт операційного блоку, проводяться роботи з утеплення стаціонарного, інфекційного та поліклінічного корпусів. Окрім того, у медзакладі планують відкрити сучасний реабілітаційний центр.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили російського військовослужбовця, який у березні 2022 року віддав наказ обстріляти із танка лікарню у Тростянці Сумської області.

Фото: Сумська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-