IFC може залучили комерційні банки для фінансування відбудови житла в Україні

IFC може залучили комерційні банки для фінансування відбудови житла в Україні

Укрінформ
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) розглядає можливості фінансування інвестиційних проєктів, наданих Міністерством економіки.

Як передає Укрінформ, про це йшлося на зустрічі першого віцепрем’єр-міністра України – міністра економіки України Юлії Свириденко з віце-президентом IFC у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсом Гарсія Морою, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Під час зустрічі ми домовились, що IFC проаналізують наявні інвестиційні проекти на предмет можливого залучення фінансування. Також обговорили питання потенційної координації зусиль приватних інвесторів для підтримки малого та середнього бізнесу. IFC підготує комплексний аналіз та допоможе визначити найбільш ефективні інструменти із залучення інвестицій та підтримки приватного сектору. Адже саме приватний сектор має стати основою для відбудови України після війни», - наголосила Свириденко.

За її словами, IFC також розглядає можливості створення механізмів фінансування відбудови житла в Україні з залученням додаткових ресурсів комерційних банків. Така підтримка потенційно допоможе знизити пільгові кредитні ставки, що зробить іпотеку більш доступною для широкого кола людей.

Читайте також: Мінфін та ІFC обговорили залучення приватних інвестицій у відновлення України

Як повідомлялось, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) входить до Групи Світового банку. Одним з найважливіших напрямків діяльності IFC є мобілізація більших обсягів приватного капіталу з метою розвитку насамперед у країнах з низьким рівнем доходу, а також у державах з нестабільністю та конфліктами. З лютого 2022 року корпорація започаткувала програму для підтримки приватного сектору в Україні на суму 2 млрд.дол.США, з яких 600 млн. вже реалізовано.

Фото: angolaforex.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-