Українські стартапи демонструють високу готовність до участі у відбудові

Українські стартапи демонструють високу готовність до участі у відбудові

Дослідження
Укрінформ
В Україні багато стартапів мають рішення для участі у відбудові країни й потребують фінансування.

Про це заявив керівник Polish-Ukrainian Startup Bridge (PUSB) Лукаш Вавак під час презентації дослідження «Бізнес та стартапи: спільні кроки до відбудови України» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Результати дослідження дуже позитивні. Українські стартапи мають свої рішення, вони знають, як їх робити, як їх розвивати. У них є віра в перемогу, у майбутнє, і віра в те, що вони можуть бути частиною відбудови. Чого вони не мають – це багато грошей. І тут починається питання, як можемо зорганізувати ці інвестиції, щоб стартапи та інституції могли співпрацювати більш ефективно», - сказав він.

За словами Вавака, результати дослідження свідчать, що 90% стартапів дуже позитивно оцінюють свій потенціал, більшість з них уже має рішення, які можуть допомогти відбудувати державу. Це велика зміна порівняно з попереднім дослідженням, яке проводилося після початку російського військового вторгнення, коли лише 20% стартапів почувалися корисними.

При цьому 31% опитаних стартапів уже знайшли інвесторів.

«Зараз і в Польщі, і в Європі, і в Україні дуже тяжко отримати інвестиції. Я як людина з екосистеми вважаю, що коли майже третина отримала інвестиції – це великий успіх. Ще один успіх – 46% стартапів сказали, що екосистема працює, що вони оцінюють її як середню, але з огляду на те, що зараз війна, що держава бореться з ворогом і майже всі гроші йдуть на те, щоб була перемога, це неймовірний результат», - наголосив керівник PUSB.

Як повідомлялось, Polish-Ukrainian Startup Bridge спільно з партнерами, Українським фондом стартапів та Варшавською фондовою біржею, провів масштабний аналіз української стартап-екосистеми. Автори вивчали, як уже зараз українські стартапи можуть долучитися до відбудови та трансформації України за різними напрямками (інфраструктура, охорона здоровʼя, освіта, торгівля тощо).

Читайте також: В Україні 90% підлітків хочуть бути корисними під час відбудови

Також було досліджено актуальні потреби місцевих органів влади та інституцій, що займаються розвитком та відбудовою регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-