Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси - заступник посла

Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси - заступник посла

Фото
Укрінформ
Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси та готова надавати фінансову підтримку українським культурним ініціативам.

Про це повідомив заступник посла Італійської Республіки в Україні Франческо Пеше, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики України.

Фото: mcip.gov.ua
Фото: mcip.gov.ua

У вівторок відбулася зустріч між Франческо Пеше та заступником голови МКІП Тарасом Шевченком. Участь у заході взяв також новопризначений директор Італійського інституту культури в Києві Карло Колоннелла.

Під час зустрічі сторони висловили взаємний інтерес до розширення співпраці в галузі культури між Україною й Італією.

Заступник посла підкреслив важливість культури як складової протидії України російській агресії. За його словами, Італія готова надавати фінансову підтримку українським культурним ініціативам й обговорювати конкретні майбутні проєкти в галузі музики, літератури, мови й кінематографу.

Іншим напрямом співпраці є захист української культурної спадщини. Пеше зазначив, що Італія вже активно працює над майбутньою відбудовою Одеси, приділяючи максимальну увагу збереженню Спасо-Преображенського собору.

Фото: mcip.gov.ua

«Також італійські фахівці з 3D-сканування цього літа працювали над об’єктами Києво-Печерської лаври. Наступного року Італія буде головувати у G7, і українська тема – в пріоритеті», – заявив заступник посла.

Читайте також: U-LEAD та волонтери відновили ще одну школу на Чернігівщині

Шевченко зі свого боку наголосив на важливості розвитку співпраці з Італією, зокрема в таких пріоритетних напрямах, як збереження культурної спадщини та підтримка українських митців.

Заступник міністра зауважив, що мистецьким школам на визволених територіях України для забезпечення подальшого освітнього процесу потрібні музичні інструменти. Іншим важливим проєктом, над яким працює МКІП, є створення депозитарія для збереження евакуйованих культурних цінностей.

Фото: mcip.gov.ua

«Ми обговорюємо багато ініціатив і пропонуємо використовувати головування Італії в G7 для підтримки України як пріоритету», - додав Шевченко.

Директор Італійського інституту культури в Києві зі свого боку висловив сподівання на посилення співпраці між обома країнами та готовність обговорити нові проєкти й розпочати спільну роботу в цьому напрямі.

Читайте також: Українська молодь вірить у перемогу та готова долучатися до відбудови

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня в межах Міланської трієнале відкрилася «Майстерня з відбудови України». Особливу увагу на заході приділили архітектурному відновленню українських міст, зокрема Одеси та її Спасо-Преображенського собору.

Головне фото: Ніна Ляшонок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-