Спецкомісія перевірила процес робіт на чотирьох об'єктах в Ірпені

Спецкомісія перевірила процес робіт на чотирьох об'єктах в Ірпені

Фото
Укрінформ
Спецкомісія перевірила, як триває відбудова дитячого садка та трьох багатоповерхівок в Ірпені.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“Триває комісійна перевірка обʼєктів, які відбудовуємо на Київщині. Сьогодні були в Ірпені. Тут внаслідок російської агресії кількість зруйнованих об'єктів одна з найбільших в області. Перевірили, як триває відбудова дитячого садка та трьох багатоповерхівок. Відновлення цих об'єктів фінансується коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії”, - зазначив Кравченко.

Він поінформував, що на вулиці Університетській, 2к триває капітальний ремонт 15-квартирного триповерхового будинку. Там проводять роботи з відновлення будівельних конструкцій, внутрішнє опорядження будинку, замінюють систему водопостачання з водолічильниками, каналізаційні стоки.

“З виявлених порушень – незначне відставання від графіка робіт. Кількість працівників на об'єкті достатня. Тому забудовник запевнив, що все оперативно наздоженуть”, - підкреслив голова КОВА.

Кравченко повідомив, що на вулиці Ярославська, 14 продовжується капітальний ремонт дев’ятиповерхівки на 144 квартири. Він зазначив, що роботи розпочато у вересні і вони триватимуть один рік. За його словами, проєкт капремонту досить масштабний, серед запланованого – відновлення стін та перегородок, утеплення посаду, різноманітні монтажні роботи, відновлення та утеплення покрівлі, інженерних мереж, внутрішнє опорядження тощо.

“Але скарг від мешканців чимало. Підрядник відстає від графіка виконання робіт на два тижні. Є претензії до якості робіт. Більше того, демонтували старий дах. Новий не встигли облаштувати. Внаслідок погіршення погодних умов затопили декілька квартир. Забудовник гарантував, що все відремонтує власним коштом”, - зазначив він.

Також він поінформував, що на вулиці Котляревського, 52а з початку вересня триває капремонт багатоповерхівки на 149 квартир. Проєкт передбачає відновлення зруйнованих та ремонт пошкоджених стін, відновлення плит перекриття, утеплення фасаду, демонтаж, встановлення та утеплення покриття даху тощо. Відремонтують й пошкоджені системи водопостачання, опалення, живлення.

За словами голови Київської ОВА, роботи тривають за графіком.

“Один із пунктів робіт – заміна системи водопостачання. Але мешканці будинку наголошують, що це не скрізь потрібно. Поставив завдання технагляду ще раз перевірити актуальність проєкту. Бо поки чекали фінансування, то вже один із благодійних фондів замінив дах, вікна поставив міжнародний фонд GEM. Тому можемо оптимізувати роботи”, - зауважив він.

Читайте також: На Київщині відновлюють «Ірпінські липки»

Окрім цього, Кравченко поінформував, що на вулиці Полтавській, 5 триває реконструкція садочка «Веснянка». На місці старого корпусу для малечі вже будують новий на три поверхи. Згодом там зможуть розміститися 8 груп по 15 дітлахів кожна.

За його словами, тут буде зроблено внутрішнє і зовнішнє опорядження та будуть облаштовані нові спортивні та ігрові майданчики з тіньовими навісами. На всі роботи відведено рік.

Як повідомлялося, триває перевірка 56 об’єктів, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Вже перевірено відбудову 7 об’єктів: садочка у Бишеві, 4 багатоповерхівок у Бучі та 2 багатоквартирних будинків у Макарові.

Відео: Руслан Кравченко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-