У Харкові за програмою єВідновлення нарахували компенсацій на 122 мільйони

У Харкові за програмою єВідновлення нарахували компенсацій на 122 мільйони

Укрінформ
У Харкові комісії задовольнили близько 5 тисяч заяв на компенсацію за програмою єВідновлення на загальну суму 122 млн грн.

Про це повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради Євген Пасенов, передає кореспондент Укрінформу.

“Понад 8870 заяв, 4983 (на 27 жовтня) було розглянуто. Погоджено виплати на 122 млн. Є об’єкти, жителі яких подаються на єВідновлення, але, на жаль, їм відмовляють, бо будинок знаходиться у статусі ремонту. На теперішній час таких об’єктів у нас 429. Так само з місцями загального користування. Ми не раз уже розмовляли з міністерством, щоб у постанову внесли зміни. Поясню: є будинки, які не мають конструктивних ушкоджень, але в ньому розбиті місця загального користування. Наприклад, у під’їзді немає вікна, і немає вікна на кухні в квартирі. Власник подається на єВідновлення, і йому приходить відмова, бо будинок незавершений. Таких об'єктів у нас дуже багато”, - розповів Пасенов.

Читайте також: єВідновлення: опублікували Меморандум для забудовників щодо участі у другому етапі програми

За його даними, харків’яни з вказаної причини отримали вже понад півтори тисячі відмов.

За словами Пасенова, на скління лише під’їздів місту необхідно понад 340 млн грн.

Також, зауважує посадовець, є трисекційні будинки, в яких, імовірно, демонтуватимуть одну чи дві секції, і мешканці непошкодженої секції фактично поки в невизначеному стані, і не можуть отримати компенсації.

“Розумієте, постанови, законодавство, люди, які залучені до цих процесів - ми ж ніколи не стикалися з такими викликами. Наприклад, ми робимо інструментальну експертизу будинку за юридичною адресою, а бачимо, що якісь під’їзди відносно цілі, якісь - розбиті повністю, а в якісь - не було “прильотів” зовсім. І нам би було краще, коли б усі люди отримали сертифікати”, - пояснює Пасенов.

Як повідомлялося, на Харківщині комісії в найбільш зруйнованих громадах сформували перші 65 сертифікатів за програмою єВідновлення на повністю знищене житло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-