Цього тижня спецкомісія на Київщині майже скрізь зафіксувала недоліки у відбудові - ОВА

Цього тижня спецкомісія на Київщині майже скрізь зафіксувала недоліки у відбудові - ОВА

Укрінформ
На Київщині цього тижня перевірили відбудову двох багатоповерхівок у Макарові, дитсадок та три багатоквартирні будинки в Ірпені, майже скрізь зафіксували недоліки.

Про це під час брифінгу розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“Цього тижня спецкомісія КОВА продовжила перевіряти, як триває відбудова об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Перевірили відбудову двох багатоповерхівок у Макарові. Побували в Ірпені, де відновлюють дитсадок, а також три багатоквартирні будинки. Майже скрізь фіксуємо недоліки», – зауважив Кравченко.

Читайте також: Спецкомісія перевірила процес робіт на чотирьох об'єктах в Ірпені

Він розповів, що, наприклад, у Макарові роботи з ремонту будинку на вулиці Садова, 1а значно відстають від графіка. Є низка зауважень і до якості робіт. На об’єкті не вистачає працівників.

За його словами, порушують термін виконання робіт і в Ірпені. На вулиці Ярославська, 14 підрядник відстає на два тижні. Начальник Київської ОВА поінформував, що старий дах демонтували, новий не встигли облаштувати. Внаслідок погіршення погодних умов затоплені декілька квартир. Підрядник гарантує все відремонтувати власним коштом.

“Усі порушення фіксуємо. Встановлюємо стислі терміни для виправлення ситуації. Якщо цього не буде зроблено – скасовуватимемо договори. На інших об’єктах перевірки також виявили низку незначних порушень: недостатню кількість працівників, порушення умов робіт тощо. Зобов’язав технагляд більш ретельно працювати на кожному обʼєкті. Звернувся з клопотанням до представників прокуратури також перевірити всі проведені роботи. Перевірки продовжимо», – наголосив Кравченко.

Він підкреслив, що перед усіма структурними підрозділами КОВА поставлене чітке завдання – максимальна прозорість та підзвітність перед громадськістю.

Читайте також: У Макарові на Київщині перевірили відбудову двох пʼятиповерхівок

“На офіційному сайті вже працює розділ «Віджет публічних закупівель». Він містить усю інформацію про закупівлі, які проводять структурні підрозділи адміністрації. Дані публікуються автоматично, підтягуючи їх із Прозорро”, - сказав голова КОВА.

За словами Кравченка, Київська ОВА ретельно підходить до підготовки, проведення та перевірки всіх тендерних закупівель з відбудови. Наступного тижня Департамент регіонального розвитку планує запустити в роботу 4 тендери, які стосуються процесу відновлення.

Це тендерні процедури щодо капітального ремонту Макарівського ліцею, реконструкції поліклініки Іванківської центральної районної лікарні і відновлювальних робіт у Катюжанському та Красилівському ліцеях. Фінансування робіт буде здійснено відповідно до програм, що реалізуються на Київщині.

Кравченко нагадав, що за кошти Фонду ліквідації відбудовують 56 обʼєктів, де замовником є Київська ОВА. За кошти UNITED24 – 18 багатоповерхівок.

Як повідомлялося, на Київщині внаслідок повномасштабного вторгнення Росії зруйновано та пошкоджено понад 28 тисяч об’єктів. Уже відбудували понад 13 тисяч. До кінця року планується збільшити кількість відновлених обʼєктів до 16-18 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-