Німеччина профінансує створення майстер-плану з відбудови Миколаєва

Німеччина профінансує створення майстер-плану з відбудови Миколаєва

Фото
Укрінформ
У межах міжнародного проєкту відбудови українських міст Німеччина надасть фінансову підтримку для створення майстер-плану з відновлення Миколаєва

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міськради, передає Укрінформ.

Візит держсекретаря Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохена Фласбарта і посла ФРН Мартіна Єґера до Миколаєва/ Фото: mkrada.gov.ua

21 жовтня Миколаїв із робочим візитом відвідали державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт та посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер.

Разом із міським головою Олександром Сєнкевичем поважні гості обговорили перспективи співробітництва та координацію зусиль для відбудови й розвитку Миколаєва.

Читайте також: Німеччина виділяє ще €200 мільйонів на відновлення України

Німеччина вже долучилася до міжнародного проєкту відбудови українських міст #UN4Kharkiv-Mykolaiv, що координується Європейською економічною комісією ООН.

«У рамках проєкту для Миколаєва і Харкова розробляють майстер-плани з перспективою сприяння в подальшій реалізації ініціатив. Йохен Фласбарт оголосив про надання міжнародному проєкту фінансової підтримки з боку Німеччини», - повідомляють в міськраді.

У Миколаївській міськраді також зазначили, що робота над майстер-планом, як стратегічним документом для відновлення Миколаєва, є чітким знаком для міжнародної бізнес-спільноти - місто відкрите до співробітництва.

Читайте також: Мінвідновлення спільно з британськими партнерами оберуть на конкурсі 10 громад для відбудови

«Приємно бути в Миколаєві і ближче познайомитися з містом, яке під час війни планує своє майбутнє. Як ви знаєте, Німеччина надає всебічну допомогу Україні, підтримуючи ключові сфери економіки. Радий, що миколаївці бачать у відбудові шанс, аби змінити своє середовище на ще більш інноваційне та стале», - зазначив Фласбарт.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів у Миколаєві нараду з актуальних питань безпеки та життєдіяльності в області.

Фото: mkrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-