До опалювального сезону на Київщині відремонтували  4000 кілометрів електромереж

До опалювального сезону на Київщині відремонтували 4000 кілометрів електромереж

Укрінформ
Фахівці  компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі" при підготовці до опалювального сезону відремонтували близько 4 тис. км повітряних ліній та модернізували 278 об'єктів різного класу напруги.

Про це повідомив директор компанії Віталій Шайда під час пресконференції у пресцентрі Укрінформу.

"Ми цього року відремонтували близько 4 тис. км (повітряних - ред.) ліній, 900 кабельних ліній, оновили 278 об'єктів різного класу напруги", - сказав Шайда.

Крім того, енергетики розчистили від чагарників понад 3 тис. км ліній електромереж.

За словами директора компанії, 50% аварійних відключень електропостачання на Київщині у минулому періоді сталося через падіння на лінії дерев та гілок. Ще 20% аварій відбувалося через зношеність і застарілість обладнання, 15% - через вичерпання ресурсу обладнання внаслідок застосування графіків відключень.

Шайда також наголосив, що у відповідь на виклики воєнного часу "ДТЕК Київські регіональні електромережі" переформатував роботу аварійних бригад. закріпивши їх за певними населеними пунктами. Це дозволило пришвидшити відновлювані роботи на мережах.

Читайте також: ДТЕК цьогоріч відремонтував 17 енергоблоків ТЕС

Компанія також побудувала фізичний захист своїх трансформаторних підстанцій та розробила графіки відключень на випадок необхідності їх застосування.

"Наша мережа повністю готова до опалювального періоду", - запевнив Шайда. Він додав, що "ДТЕК Київські регіональні електромережі" підготувала резерви обладнання для ремонтів мереж на випадок надзвичайних ситуацій. Загалом у проходження опалювального сезону компанія вкладає приблизно 500 млн грн.

Читайте також: Виробленої електроенергії вистачає для покриття потреб усіх споживачів - Укренерго

Як повідомлялося, у ремонти теплоелектростанцій та видобуток енергоносіїв при підготовці до осінньо-зимового періоду Група ДТЕК інвестувала 20 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-