Корейська корпорація водних ресурсів допоможе Україні у відновленні населених пунктів

Корейська корпорація водних ресурсів допоможе Україні у відновленні населених пунктів

Укрінформ
Агентство відновлення та розвитку інфраструктури України спільно з Корейською корпорацією водних ресурсів K-water працюватимуть над відбудовою населених пунктів, зруйнованих через російську агресію.

Про це повідомляє пресслужба Держагентства відновлення, передає Укрінформ.

«Ми працюємо над комплексним відновленням населених пунктів, які були зруйновані російськими військами. Це і відбудова соціальної інфраструктури, і приватних будинків, і комунікацій. Досвід іноземних компаній дозволить працювати більш ефективно, та зробити проєкти більш якісними», – сказала заступниця голови Агентства відновлення Валерія Іванова.

Президент K-water Сог де Юн запропонував визначити пріоритетні проєкти, за якими корпорація може надати допомогу обладнанням, супутніми матеріалами тощо. Корейські партнери готові надати благодійну допомогу від своєї компанії і вести перемовини щодо фінансування з боку уряду Республіки Корея.

«Ми б хотіли долучитися до відновлення зруйнованих українських міст. Чудово знаю, що для цього необхідні великі кошти. Ми приїхали не для того, щоб розпочинати якісь нові бізнеси для отримання прибутку, а допомогти Україні в її боротьбі і відновленні», – сказав Сог де Юн.

Серед проєктів, які є пріоритетними для Агентства відновлення та можуть бути реалізовані за співпраці з K-water, – водопостачання у с. Посад-Покровське Херсонської області.

Читайте також: Україні наступного року знадобиться $10-15 мільярдів на швидке відновленняПрем'єр

Також, за укладеним меморандумом, Агентство відновлення і K-water обмінюватимуться досвідом будівництва «розумних міст» (екологічний, заснований на інформаційних технологіях підхід), реалізацією різних інфраструктурних проєктів, які допоможуть у відбудові пошкодженої та зруйнованої української інфраструктури.

Як повідомлялося, нещодавно в Києві відбувся корейсько-український форум співпраці у реконструкції. Зокрема, було укладено Меморандум про співпрацю з Корейською корпорацією з інфраструктури та розвитку міст (KIND).

Фото: restoration.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-