Керівний комітет платформи донорів обговорить фінансування, реформи та відновлення - Шмигаль

Керівний комітет платформи донорів обговорить фінансування, реформи та відновлення - Шмигаль

Укрінформ
На засіданні керівного комітету багатосторонньої координаційної платформи донорів для України, яке відбудеться 26 вересня, обговорять деякі важливі питання.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Це платформа для фінансової стійкості та відбудови України. До керівного комітету платформи входять наші союзники із країн G7 та Європейського Союзу, а його співголовою від України є віцепрем'єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков», - сказав Шмигаль.

За його словами, серед ключових питань порядку денного засідання платформи є допомога з фінансуванням дефіциту бюджету. «Потрібно дати партнерам розуміння про нинішню фінансову ситуацію, про бюджет на 2024 рік, про видатки уряду. Очікуємо від партнерів у 2024 році підтримку на рівні не менше, ніж у 2023 році. Це близько 42 млрд доларів. Тут потрібна щоденна та кропітка робота з усіма нашими союзниками, аби залучити цю суму», - підкреслив прем'єр.

Крім того, обговорюватимуться потреби швидкого відновлення на 2024 рік за п’ятьма напрямами: енергетика, гуманітарне розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури, допомога приватному сектору.

Читайте також: Потреби швидкого відновлення України залишаються на рівні $15 мільярдів - Шмигаль

Також необхідно обговорити з партнерами можливість формування єдиної карти реформ. Тобто привести вимоги отримання фінансової допомоги від різних донорів до єдиного інструменту та плану реформ для України, який впроваджуватиме наша держава на шляху до ЄС, додав Шмигаль.

Відео: Телеграм-канал Премʼєр-міністра України Дениса Шмигаля

Як повідомляв Укрінформ, Україна продовжує розбудову та посилення у світі проукраїнської коаліції в усіх сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-