Більше мільярда гривень виплатили в рамках програми єВідновлення – Шуляк

Більше мільярда гривень виплатили в рамках програми єВідновлення – Шуляк

Укрінформ
Більше одного мільярда гривень було виплачено громадянам за пошкоджене чи зруйноване житло в рамках першого етапу державної програми єВідновлення.

Про це заявила народна депутатка України, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк у ефірі програми «Укрінформ: вечірній стрім».

«Наразі в активній фазі надзвичайно важлива програма для українців, яка стосується компенсації за знищене і пошкоджене житло», - зазначила вона.

За словами народної депутатки, перший етап програми минув дуже активно, і вже виплачено «більше мільярда гривень на поточні і невеликі ремонти».

Читайте також: Шмигаль про єВідновлення: Сертифікати на компенсацію з'являться у «Дії» за тиждень-два

Водночас голова партії "Слуга народу" поінформувала, що з 15 вересня починається велика компенсаційна програма, яка передбачає отримання грошей, цільових або житлових сертифікацій тими громадянами, які наразі мають знищене житло.

«На сьогодні ми бачимо 510 тисяч інформаційних повідомлень, а це 510 тисяч сімей, у кого знищене або пошкоджене майно. Це надзвичайно величезні цифри», - зазначила вона.

Шуляк поінформувала, що багато заявок вже схвалено, і люди в Харківській, Київській та в інших областях вже роблять ремонти, готуються до опалювального сезону.

Зокрема, вона зауважила, що лише в Києві задоволено понад 700 заявок громадян.

Читайте також: єВідновлення: на Київщині погодили виплату понад ₴314 мільйонів

«Дуже добре, що під час воєнного стану, під час активних бойових дій, все одно держава знаходить можливості робити все для того, щоб в українців така нагальна потреба, яка пов'язана з їх житлом, була вирішена», - резюмувала політик.

Як повідомлялося, 10 травня 2023 стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія, або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-