На Київщині відкрили для проїзду міст через річку Ірпінь

На Київщині відкрили для проїзду міст через річку Ірпінь

Фото
Укрінформ
На Київщині у Стоянці відкрили всі чотири смуги для проїзду автотранспорту відремонтованим мостом через річку Ірпінь на трасі М-06 Київ–Чоп.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що траса М-06 Київ–Чоп – одна з головних транспортних артерій України. У Мінвідновлення пояснюють, що запуск повноцінного руху дозволить збільшити пропускну можливість мосту для автотранспорту, а також покращить сполучення між населеними пунктами Київського регіону.

Міст був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну. Після звільнення Київщини була збудована тимчасова об’їзна дорога.

Читайте також: На Житомирщині відкрили для проїзду відбудований міст на трасі Київ-Чоп

Правий проїзд мосту був відремонтований в стислі терміни. Вже в листопаді 2022 року рух був відновлений. Лівий проїзд потрібно було відбудовувати з нуля. Дорожники заклали фундамент, опори та встановили нові залізобетонні балки, облаштували освітлення, сучасне водовідведення, зробили гідроізоляцію, уклали два шари асфальтобетонного покриття.

Обидва проїзди мосту успішно пройшли випробування. У міністерстві зауважують, що міст відповідає сучасним транспортним навантаженням.

Всього від початку року по всій Україні відновлено 19 мостів. Ще на понад 60 тривають будівельні роботи.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України завершило роботи з будівництва моста довжиною 109 метрів, який зʼєднує громади Миколаївського та Вознесенського районів Миколаївської області.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-