На Житомирщині відкрили для проїзду відбудований міст на трасі Київ-Чоп

На Житомирщині відкрили для проїзду відбудований міст на трасі Київ-Чоп

Укрінформ
На Житомирщині відкрили для проїзду дві смуги відновленого мосту через річку Дубовець на трасі Київ-Чоп, що був пошкоджений на початку повномасштабної війни.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«На мосту через річку Дубовець тепер відкриті для водіїв обидва проїзди. Це третій міст в області, який відновили після руйнувань… Переправа через річку Дубовець біля села Царівка, що на міжнародній дорозі Київ – Чоп, була пошкоджена від авіаударів у перший місяць повномасштабного вторгнення, але для транспорту її повністю не перекривали», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відновлювати міст почали у березні цього року. Його ремонтували частинами, щоб не припиняти трафік міжнародною дорогою. Ліву частину мосту відкрили для транспорту в травні, на правій – нині завершили основні ремонтні роботи.

У межах відбудови здійснили: часткову заміну пошкоджених балок прогонової будови мосту; влаштування бетону на основі мосту, підходах та тротуарах та гідроізоляцію; влаштування дорожнього одягу; нанесення тимчасової горизонтальної розмітки; встановлення перильного та бар’єрного огородження; відновлення освітлення ділянки дороги з мостом.

Читайте також: Відкрили міст через річку Ірпінь - пряме сполучення між Києвом та Фастовом відновлене

Загалом внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на території Житомирщини було зруйновано чи пошкоджено 5 мостів. Наразі відбудовано три мости на дорогах М-06 Київ - Чоп, М-07 Київ – Ковель – Ягодин та М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Як повідомляв Укрінформ, на Чернігівщині відкрили 400-метровий міст через річку Сейм поблизу Батурина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-