Агентство відновлення планує до 14 листопада повністю забезпечити водою жителів Кривого Рогу

Агентство відновлення планує до 14 листопада повністю забезпечити водою жителів Кривого Рогу

Укрінформ
У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України планують до 14 листопада на 100% закрити потреби жителів Кривого Рогу у питній воді.

Як передає Укрінформ, про це Агентство відновлення повідомляє у Фейсбуці.

“Попри те, що ситуація з водопостачанням у Кривому Розі лишається непростою, все більше людей мають воду. У деяких районах вона є цілодобово, а в деяких тривалість подачі збільшилася з 2 до 4 годин на добу. За попередніми пробами, якість води відповідає всім нормам та стандартам”, - йдеться в повідомленні.

У відомстві зауважили, що додаткові 100 тисяч кубометрів води до загальної мережі Кривого Рогу забезпечив запуск першої нитки магістрального водогону на ділянці “Інгулець – Південне водосховище”. А це чверть потреби міста.

Зазначається, що першу нитку магістрального водогону запустили в роботу 21 серпня, а вже 28 серпня криворіжці почали отримувати питну воду.

Агентство відновлення планує до 14 листопада вийти на 100% закриття потреб жителів Кривого Рогу у воді.

Відео: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

У відомстві зауважили, що будівництво магістрального водогону є їх наймасштабнішим проєктом. Водогін загальною протяжністю 145 км складається із трьох ділянок. Наразі вже проклали 115,4 км трубопроводу, а це майже 40%.

Читайте також: У Кривому Розі водосховище «Південне» почало наповнюватись з Інгульця

На першій ділянці “Інгулець – Південне водосховище” (Кривий Ріг) уже влаштували 37,4 км водопроводу – це 57%, наразі триває будівництво підстанцій і насосних станцій. На кожній зі станцій працюватиме шість насосів – чотири основних, один резервний та аварійний. На обʼєкті задіяно 127 одиниць техніки та 313 працівників.

На другій ділянці “Марганець – Нікополь – Покров” буде прокладено 40,9 км нового трубопроводу у дві нитки, облаштовано дві проміжні насосні станції по трасі. Наразі вже проклали 46,8 км (57%) трубопроводу, проводяться земляні роботи. На ділянці працює 141 робітник та 59 одиниць техніки.

На третій ділянці “Запоріжжя – Токмаківка – Марганець” буде прокладено 76,7 км трубопроводу у дві нитки, модернізовано існуючий водозабір завдяки встановленню двох занурених, двох робочих та двох резервних насосів. По трасі встановлено шість насосних станцій. На ділянці зараз проводяться земляні роботи, задіяно 155 працівників та 78 одиниць техніки.

У відомстві нагадали, що після підриву греблі Каховської ГЕС без води залишилися близько мільйона людей у кількох населених пунктах.

Читайте також: На будівництві водогону «ІнгулецьКряжеве» вже виконали 40% робіт

Агентство відновлення було залучене до пошуків шляхів виходу із ситуації вже на другий день після катастрофи. За лічені дні поряд із розробкою проєкту подачі води з Карачунівського водосховища почали й будівельні роботи на першій ділянці.

“Важливо те, що на кожній з ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за підтримки USAID_ВзаємоДія буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону”, - зауважили у відомстві.

Агентство відновлення обіцяє оприлюднити усі звіти разом із результатами аудиту та експертизи, а також кошторисами для кожного виду матеріалів.

Як повідомлялося, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України будує водогін до населених пунктів, які постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Він сприятиме відновленню централізованого водопостачання та забезпечення якісною питною водою жителів Кривого Рогу, Мар’янського, Марганця, Нікополя, Покрова, Томаківки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-