У Кривому Розі водосховище «Південне» почало наповнюватись з Інгульця

У Кривому Розі водосховище «Південне» почало наповнюватись з Інгульця

Відео
Укрінформ
У Кривому Розі вода з першої нитки водогону «Інгулець - Південне водосховище» почала заповнювати канали. У повному обʼємі все запрацює днів через десять.

Про це в Телеграмі повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Укрінформ.

«Вода для забезпечення жителів Кривого Рогу почала поступати. Це вода вже з нової нитки магістрального водогону, яка зараз наповнює канали і Південне водосховище з річки Інгулець», - написав він.

Він пояснив, що зараз вода з першої нитки Інгулець - Південне водосховище тільки почала заповнювати канали, а у повному обʼємі все запрацює днів через 10.

Щодо якості води, то вона зараз є нижчою від тої, яка була до підриву Каховської ГЕС.

За словами Лукашука, вже восени, коли завершиться будівництво водогону, і очисні споруди запрацюють на 100%, якість води буде такою, як це було до підриву ГЕС.

Раніше повідомлялося, що тиждень тому запрацювала перша частина масштабного державного проєкту. Новий водогін продовжує будуватися. Він забезпечить усіх, хто постраждав від теракту на Каховській ГЕС, централізованим водопостачанням. Зокрема, 70% жителів Криворізького району, а також частина громад Нікопольщини.

Читайте також: Кривий Ріг: у водосховище Південне почала надходити вода

Раніше повідомлялося, що 21 червня почалось укладання першої лінії труб на головному проєкті Інгулець-«Південне».

Інгулець буде поповнюватися з Карачунів.

Перекидання води необхідно зробити на 30 кілометрів у кілька ниток в труби діаметром 1020 мм плюс будівництво насосних, трансформаторних, іншої інфраструктури, закупівлі обладнання.

На цей проєкт кошти виділив Кабінет міністрів України, розпорядник грошей - Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Підрядник - компанія «Автомагістраль-Південь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-