На відновлення пошкодженого житла на Дніпропетровщині виділили ₴575 мільйонів

На відновлення пошкодженого житла на Дніпропетровщині виділили ₴575 мільйонів

Укрінформ
На відновлення пошкодженого через ворожі обстріли житла у Дніпропетровській області виділено 575 млн грн. За ці кошти планують відновити понад 4700 будинків.

Про це у відеозверненні сказав заступник начальника Дніпропетровської ОВА Максим Беспальчук, передає Укрінформ.

"З початку повномасштабної війни з місцевих бюджетів і бюджету області на відновлення багатоповерхових житлових будинків та приватних садиб виділено 575 млн грн. Це на відновлення 4780 будинків", – сказав посадовець.

За рахунок коштів місцевих бюджетів також проводяться роботи з часткового відновлення об'єктів, де пошкодження не є суттєвими. Крім того, влада також виділила будівельні матеріали, генератори, старлінк.

Беспальчук додав, що тривають роботи і з відновлення водопостачання. Зокрема, з резервного фонду державного бюджету Дніпропетровській області було виділено 159,7 млн грн для здійснення заходів щодо повернення водопостачання в ті регіони, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, – це Нікопольський і Криворізький район. 

Читайте також: Компенсації за знищене житло: у громадах запрацювали комісії

У липні цього року вже відновлено водопостачання в містах Нікополь, Покров та Кривий Ріг. На реалізацію проєктів з обласного бюджету було виділено 100 млн грн і місцевих – ще 86 млн грн. 

Як повідомляв Укрінформ, для відновлення житла у Херсонській області, пошкодженого внаслідок обстрілів і затоплення, знадобиться близько 60-70 млрд дол.

Фото: ДніпроОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-