В Ірпені почали будувати перше в країні житло за 3D-технологією

В Ірпені почали будувати перше в країні житло за 3D-технологією

Відео
Укрінформ
В Ірпені Київської області почали зводити перший у країні житловий будинок за 3D-технологією.

Про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі, опублікувавши відео з будівництва, передає Укрінформ.

"Будівництво першого в Україні житлового будинку за 3D-технологією офіційно почалося! Сьогодні я вперше побачив на власні очі, як програміст запустив з комп'ютера роботу 3D-принтера і він почав "друкувати" стіни майбутнього будинку", – зазначив мер.

Маркушин нагадав, що важливою перевагою 3D-будівництва є швидкість: усього за вісім днів 3D-принтер створює каркас дому площею 130 квадратних метрів.

В Ірпені зведення 3D-будинку відбувається в межах благодійного проєкту "Об’єднані заради допомоги", ініційованого фондом "Обійми нації". Проєкт передбачає не лише відбудову житла, а й будівництво безпекової кімнати, підключення комунікацій, ремонт оселі й благоустрій.

За словами Маркушина, цей будинок зводять для родини Березових. У ході повномасштабного вторгнення російські війська зруйнували їхній дім снарядами. Голова сім'ї – Ярослав Березов, ставши на захист країни, пів року потому загинув на позиціях під Бахмутом Донецької області. Дружина Наталія і дві доньки залишилися самі.

Читайте також: У Львові будують першу в Європі школу за допомогою 3D-принтера

Через незакінчені бюрократичні процедури щодо права власності на житло сім'я не могла подати заявку на державні програми з компенсації. Тому було вирішено допомогти саме цій родині.

Мер висловив подяку команді фонду "Обійми нації" та всім партнерам, які об'єдналися для допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірпені повністю та частково відновили майже тисячу об’єктів, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-