єВідновлення: українці через Дію вже подали 1400 заяв на відшкодування

єВідновлення: українці через Дію вже подали 1400 заяв на відшкодування

Укрінформ
В Україні триває другий етап програми єВідновлення. Українці через «Дію» вже подали 1400 заяв на відшкодування.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Люди, чиї домівки постраждали внаслідок атаки, можуть подати заяву на компенсацію за програмою єВідновлення. Триває другий етап програми - компенсація за цілком зруйноване житло. Українці через «Дію» вже подали 1400 заяв на відшкодування», - сказав Шмигаль.

За його словами, 36 тис. громадян звернулися за компенсаціями для ремонту свого пошкодженого житла. 7 тис. людей вже отримали кошти для таких ремонтів та відбудови власної оселі.

«Дякуємо нашим рятувальникам, пожежникам за роботу на місцях, а також силам ППО, які збивають більшість ракет, запобігаючи ще більшим жертвам і руйнуванням», - додав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 15 серпня по всій території України була оголошена повітряна тривога через пуски крилатих ракет з району Каспійського моря. Росія здійснила черговий ракетний обстріл цивільної інфраструктури у восьми регіонах.

Читайте також: Загиблих у Луцьку від ракетної атаки поховають міським коштом і виплатять компенсації родинам

У Дніпрі росіяни влучили у підприємство, виникла пожежа, постраждала людина, також є інформація про "прильоти" у Луцьку, на Львівщині та Черкащині.

10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів. Максимальна сума допомоги – 200 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-