На пілотні проєкти комплексного відновлення виділять ще ₴3,35 мільярда

На пілотні проєкти комплексного відновлення виділять ще ₴3,35 мільярда

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив виділення 3,35 млрд грн п’яти населеним пунктам на реалізацію пілотних проєктів з комплексного відновлення.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт ВР, про це повідомила голова комітету Роксолана Підласа.

«Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив виділення коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії у сумі 3,35 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: До «Армії відновлення» залучили вже майже 44 тисячі українців

Зокрема, в рамках реалізації пілотних проєктів відновлення упродовж 2023-2025 років кошти отримають селище Бородянка Київської області (1,8 млрд грн на 9 проєктів), місто Тростянець Сумської області (663,3 млн грн на 4 проєкти), село Циркуни Харківської області (76,44 млн грн на 4 проєкти), село Посад-Покровське Чорнобаївської ТГ Херсонської області (646,6 млн грн на 9 проєктів) та село Ягідне Іванівської ТГ Чернігівської області (188 млн грн на 6 проєктів).

Відповідні кошти будуть спрямовані на будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт громадських будинків та споруд, будівництво об’єктів інфраструктури, зокрема, пов’язаних з наданням послуг з водопостачання, водовідведення, виробництва теплової енергії, теплопостачання, електропостачання.

Читайте також: У Миколаєві реалізують міжнародний проєкт відновлення магістральної тепломережі

Також кошти можна буде витратити на відновлення пошкоджених об’єктів житлового (у тому числі будинків дачних та садових) та громадського призначення, а також на нове будівництво об’єктів житлового призначення для осіб, які втратили житло внаслідок воєнних дій, спричинених збройною агресією РФ проти України, розроблення та проведення експертизи проєктної документації на будівництво таких об’єктів.

Читайте також: На регіональні проєкти відновлення виділять ₴4,77 мільярда

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів виділив 3,5 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на відбудову громадам Київської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Чернігівської, Харківської та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-