На Київщині відновили понад 12,6 тисячі зруйнованих росіянами об'єктів

На Київщині відновили понад 12,6 тисячі зруйнованих росіянами об'єктів

Фото
Укрінформ
У Київській області вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності більш як 12,6 тис. об’єктів, понад 11 тис. з них – багатоквартирне і приватне житло.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація повідомила у Телеграмі.

Головним завданням КОВА є відновлення критичної інфраструктури та відбудова житла, щоб люди могли якнайшвидше повернутися до своїх осель, ідеться у повідомленні.

Одним із таких будинків є багатоповерхівка в Бучі на вулиці Енергетиків, 8. У будівлі – 56 квартир, у яких проживають 127 людей, із них 22 дитини.

Під час активних бойових дій будинок значно постраждав від вибухової хвилі та уламків. Була пошкоджена шиферна покрівля, частково вибиті вікна.

За кошти, виділені з резервного фонду держбюджету, змонтовано близько 1114 кв. м покрівлі. Решту пошкоджень усунули власними силами та за сприяння донорів. Ремонтні роботи завершили навесні цього року.

Читайте також: В Ірпені відбудували найвищу багатоповерхівку, зруйновану обстрілами

Як повідомляв Укрінформ, за словами начальника Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка, серед пріоритетних завдань з відбудови в регіоні є лікарня в Макарові (заплановано ремонт, після чого там прийматимуть 9,5 тис. пацієнтів; будівля Васильківського професійного ліцею (необхідно побудувати нову на 500 осіб); у с. Копилів реконструкція центру соціально-психологічної реабілітації дітей; пансіонат для людей пенсійного віку в Ржищеві (у черзі на реконструкцію).

Фото: Київська обласна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-