В Ірпені відбудували найвищу багатоповерхівку, зруйновану обстрілами

В Ірпені відбудували найвищу багатоповерхівку, зруйновану обстрілами

Відео
Укрінформ
В Ірпені Київської області відбудували найвищий будинок – вісімнадцятиповерховий «Титан» з житлового комплексу «Синергія 2+», який був зруйнований внаслідок обстрілів РФ у 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це міський голова Ірпеня Олександр Маркушин повідомив у Телеграмі.

За його словами, «понад 1000 ірпінчан змогли повернутися додому - до своїх квартир».

«Титан» був зруйнований навесні 2022-го під час обстрілів Ірпеня російськими військовими: монолітні перекриття і дах були понівечені, у деяких квартирах не залишилося навіть стін, вибиті 90% вікон», - нагадав мер.

Він зазначив, що «з моменту старту ремонтних робіт минуло 8 місяців. Менше ніж за рік відбудували повністю і «Титан», і його прибудинкову територію».

Читайте також: Відкрили міст через річку Ірпінь - пряме сполучення між Києвом та Фастовом відновлене

«Зокрема відновили дах та монолітні конструкції; провели внутрішні роботи по всьому будинку; відновили стіни і фасад будинку; замінили всі зруйновані вікна; відновили блискавкозахист; замінили світильники внутрішнього чергового освітлення; відновили, а подекуди замінили світильники зовнішнього освітлення; замінили тягові канати в усіх ліфтах; відновили ангар для збору побутового сміття; відновили тротуарну плитку та асфальтове покриття; облаштували прибудинкову територію», - уточнив Маркушин.

Він подякував за допомогу у відбудові генеральному директору компанії «Будівельний Континент-2000» Віктору Федькову. Компанія виступила підрядником у цьому проєкті.

«Всі роботи були виконані сумлінно, вчасно і якісно. Це відзначають і мешканці, які повернулися до своїх домівок», - підкреслив міський голова.

Читайте також: В Ірпені почали відновлювати зруйновані внаслідок агресії РФ приватні будинки

Також подякував благодійному фонду «Леруа Мерлен Солідарність», який виділив на відбудову Ірпеня 36 мільйонів гривень, з яких – майже 10 мільйонів гривень - на відновлення «Титана».

Також подякував Київській обласній військовій адміністрації, яка допомогла замінити усі понищені вікна у 18-типоверхівці.

Окремо відзначив і подякував голові ОСББ «Титан» Ірині Чернишовій та мешканцям будинку, які змогли об’єднатися, і разом з міською радою шукати рішення і партнерів для відновлення зруйнованого житла.

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв'ю Укрінформу Маркушин заявив, що після активних бойових дій в Ірпені було зруйновано більше 70% об'єктів.

Фото мешканців будинку

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-