На Київщині за гроші фонду ліквідації наслідків війни відновлять 38 об’єктів

На Київщині за гроші фонду ліквідації наслідків війни відновлять 38 об’єктів

Укрінформ
Для відновлення 38 об’єктів у Київській області виділені кошти з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Як повідомляє Київська обласна військова адміністрація, про це повідомив під час брифінгу заступник голови Київської ОДА Микола Бойко, передає Укрінформ. 

Київська область – одна з найбільш постраждалих областей України внаслідок російської військової агресії. Загалом на Київщині пошкоджено та зруйновано понад 27 тисяч об’єктів. 

Однією з програм для відновлення пошкодженого загарбниками є бюджетна програма для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії.

Загалом Уряд ухвалив рішення про спрямування 6,6 млрд грн із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на реалізацію понад 150 проєктів у восьми областях України. Вже затверджено 38 об’єктів, які будуть відновлені на Київщині.

Читайте також: На Київщині презентували пріоритетні завдання з відбудови регіону

Замовником (розпорядником коштів) 11 об’єктів є Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Обсяг субвенції складає 863 399,11 тис. гривень. Це багатоквартирні житлові будинки в Ірпені, Макарові, Пісківці, Бучі, Василькові та Вишгороді.

Замовником ще 27 об’єктів є Київська обласна державна адміністрація. Обсяг субвенції – 1 693 590,80 тис. гривень. Серед них 17 багатоквартирних житлових будинків у Бучі, Василькові, Ірпені, Гостомелі, Макарові та Бузовій. Також будуть відновлені 10 навчальних закладів (школи, дитячі садки та спортивна школа) в Бишеві, Ворзелі, Плоскому, Гостомелі, Олізарівці, Ірпені, Макарові, Василькові й Бузовій.

«Уже по 9 об’єктах проводяться тендерні процедури. Це житлові будинки в Ірпені, Бучі, Гостомелі, дитячий садок «Каштан» у Бишеві та загальноосвітня школа в Бузовій. Протягом серпня на перших об’єктах розпочнуться роботи. Наша мета – якнайшвидше відновити пошкоджене, повернути людей до своїх домівок та забезпечити належним рівнем соціальних послуг», – зазначив Бойко.

Читайте також: На Київщині за кошти United24 відбудовують 13 багатоквартирних будинків

КОВА продовжує працювати над відновленням регіону, а також продовжувати координацію та повну підтримку на всіх етапах відбудови.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках реалізації першого етапу державної програми єВідновлення у Київській області людям виплатили вже 143 мільйони гривень.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-