єВідновлення: на Київщині людям уже виплатили ₴143 мільйони

єВідновлення: на Київщині людям уже виплатили ₴143 мільйони

Укрінформ
У рамках реалізації першого етапу державної програми єВідновлення у Київській області людям виплатили вже 143 мільйони гривень.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував голова Київської ОВА Руслан Кравченко, відповідаючи на питання, скільки заявок було подано на Київщині у рамках реалізації першого етапу цієї програми, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день у Київській області (було отримано – ред.) 7 тисяч заявок. Оброблено - майже 2 тисячі. Людям було виплачено 143 мільйони гривень», - заявив він.

Читайте також: На Київщині за кошти United24 відбудовують 13 багатоквартирних будинків

Відповідаючи на питання щодо реалізації другого етапу програми єВідновлення, Кравченко зазначив, що цей етап був запущений із 1 серпня, і заявки зараз лише почали надходити.

«Ми зараз збираємо всі заявки, розглядаємо їх, і потім будуть виїжджати спеціально створені комісії, які працювали на першому етапі. У Київській області була створена 51 комісія. Після цього (людям – ред.) будуть видавати електронний сертифікат, який можна використовувати при купівлі житла на первинному і на вторинному ринках», - поінформував голова КОВА.

Він сказав, що спочатку комісія виїжджає на місце і підтверджує (факти пошкодження житла – ред.). Відповідаючи на питання, Кравченко запевнив, що проходження цього процесу для громадян, враховуючи те, що комісії вже після першого етапу дуже швидко працюють, не буде дуже довго затягуватися.

Очільник КОВА зазначив, що люди гроші на руки не отримають – їм буде виданий електронний сертифікат, який можна буде (реалізовувати – ред.) вже при виборі тієї чи іншої квартири.

Читайте також: У DREAM зареєстрували понад 8 тисяч ідей та проєктів відбудови

«І також було прийнято рішення, що цей сертифікат, як купляти квартири, можна (застосовувати – ред.) в будь-який громаді України, тобто, у будь-якій області нашої держави (на підконтрольній території – ред.)», - заявив він.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-