У Вінниці розпочався «УкрУрбанФорум-2023: Спільний дім»

У Вінниці розпочався «УкрУрбанФорум-2023: Спільний дім»

Укрінформ
У Вінниці 28 липня розпочався «УкрУрбанФорум-2023: Спільний дім», присвячений питанням справедливого та сталого розвитку українських міст.

Про це йдеться на сторінці форму у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Український урбаністичний форум – щорічна подія для обміну досвідом та мережування активістів, дослідників, представників органів влади та усіх, хто зацікавлений у справедливому та сталому розвитку українських міст. «Спільний дім» — саме так звучить тема цьогорічного форуму, якою ми хочемо підкреслити важливість комфортного дому для всіх», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що форум проходитиме у Вінниці 28-29 липня. Однією із головних тем зібрання є житло, яке є одним із ключових питань для відновлення і розвитку українських міст, тому що проблема нестачі доступного і якісного житла лише загострилася за час повномасштабної війни.

На учасників форуму чекають лекції про житлову політику, панельні дискусії про планування міст, регіональний розвиток і вплив війни на різні соціальні групи.

Окрім цього, під час спеціальних воркшопів учасники форуму з'ясовуватимуть, як можна використати закордонний досвід розвитку соціального житла в українському контексті, обговорюватимуть важливість залучення жителів до повоєнного відновлення міст.

«УкрУрбанФорум» цьогоріч проводиться уп'яте. Його проводять аналітичний центр Cedos спільно з головним локальним партнером заходу – вінницьким комунальним підприємством «Інститут розвитку міст».

Читайте також: У Вінниці провели всеукраїнську акцію на підтримку військовополонених

Серед цьогорічних партнерів форуму також Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), посольство Королівства Нідерландів в Україні, Вінницька міська рада, Агенція просторового розвитку (Вінниця), Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-