У Вінниці провели всеукраїнську акцію на підтримку військовополонених

У Вінниці провели всеукраїнську акцію на підтримку військовополонених

Фото
Укрінформ
У Вінниці з ініціативи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими відбувся Всеукраїнський захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їхніх родин.  

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

“Метою заходу було звернути увагу суспільства на важливість підтримки українських оборонців та їхніх родин, закликати міжнародні медіа та організації до постійної підтримки, надання всебічної допомоги на військовому, дипломатичному, економічному та соціальному напрямках”, - ідеться у повідомленні.

Перед присутніми на Європейській площі у Вінниці виступили визволені з полону захисники й захисниці: Юлія Паєвська, Іван Демків, Роман Городенський, Мар'яна Мамонова та інші оборонці, які перебували в полоні РФ.

До участі в заході також долучилися родини військовополонених, зниклих безвісти та загиблих захисників, представники місцевої влади, благодійних фондів, релігійних та громадських організацій, інструктори з тактичної медицини та мінної безпеки, волонтери та громадські активісти.

Під час заходу відбулися практичні тренінги з актуальних на сьогодні питань: надання першої домедичної допомоги, тактичної медицини, мінної безпеки, зняття стресу, техніки безпеки та культури поводження зі зброєю.

Читайте також: В Офісі омбудсмена пояснили, чому Росія не квапиться повертати тіла загиблих полонених

На завершення заходу всі присутні на площі вшанували пам’ять полеглих Героїв та жертв теракту в колонії в Оленівці, який стався минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний благодійний фонд "Янголи Азову" (Патронатна служба Азову) закликає всіх приєднатись 29 липня до акції пам’яті українських військовополонених, які загинули під час теракту в колонії в Оленівці - ввімкнути ліхтарики та направити промінь у небо.

Фото: Коордштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-