Фінансування на €50 мільярдів: у Мінекономіки кажуть, що План відновлення має бути до кінця жовтня

Фінансування на €50 мільярдів: у Мінекономіки кажуть, що План відновлення має бути до кінця жовтня

Укрінформ
План відновлення, реконструкції та модернізації країни (Ukraine Plan), що відкриє фінансування на 50 млрд євро від Європейського Союзу, мають підготувати до кінця жовтня.

Про це розповів заступник міністра економіки Олексій Соболев під час заходу “План ЄС на €50 млрд. Що має зробити Україна?", повідомляє Центр економічної стратегії у Фейсбуці

За його словами, зміст Плану уряд підготує до кінця липня, до кінця вересня – фінальний драфт, а закінчать документ до кінця жовтня.

Перед початком роботи уряду доведеться організувати роботу, зокрема, взаємодію з бізнесом, консультації з регіонами та залучення громадського сектору.

Соболев зазначив, що План охопить три пріоритетні напрями: макростабільність, інвестиції в публічну інфраструктуру та приватні інвестиції.

Читайте також: Будемо поряд з Україною стільки, скільки потрібно – президентка Єврокомісії

“Вписувати все поспіль не треба, оскільки План має бути реалістичним. За його виконання ми отримуватимемо кошти. Також ми розуміємо, що 50 млрд євро на чотири роки не вистачатиме для покриття усіх цілей. Тому маємо амбіції, що до Плану залучать кошти партнерів з G7. Однак поки це лише амбіції”, – зазначив заступник міністра.

Як повідомлялось, у червні Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала виділити Україні пакет фінансової допомоги у розмірі 50 млрд євро на наступних 4 роки у вигляді кредитів та грантів.

У 2023 році ЄС є найбільшим донором України. Фінансування продовжує надходити ритмічно щомісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-