Проєкт «Пліч-о-пліч» фінансується з обласних і місцевих бюджетів - ОП

Проєкт «Пліч-о-пліч» фінансується з обласних і місцевих бюджетів - ОП

Укрінформ
Фінансування відновлення силами тилових громад населених пунктів Херсонщини за проєктом «Пліч-о-пліч» здійснюється за рахунок обласних і місцевих бюджетів, кошти державного бюджету поки не залучаються.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, передає Укрінформ.

«Зараз говоримо про те, що це бюджети обласні й місцеві бюджети територіальних громад. Дуже важливо, що є така відповідальність людей, які мешкають у тилових областях, але які розуміють і відповідально ставляться до того, що наші області, які на лінії фронту, мають набагато більшу загрозу для своїх мешканців і їх треба підтримувати», - зазначив він.

Читайте також: Проєкт «Пліч-о-пліч»: регіони України об'єдналися, щоб відбудувати Херсонщину

Кулеба пояснив, що якщо проєкт «Пліч-о-пліч» виходитиме на національний рівень і стане зрозуміло, що необхідно залучати державний бюджет, буде порушуватися відповідне питання.

Заступник керівника ОП також поінформував, що наразі на Херсонщині відбудовують ті населені пункти, які не перебувають під постійними обстрілами і куди не дістає ворожа артилерія.

За його словами, області використовуватимуть у відбудові ті будматеріали, які є у них.

«Крім великої вдячності і великої поваги від місцевих мешканців до тих людей, які до них приїхали, я особисто не бачив іншої реакції», - поділився Кулеба своїми спостереженнями з Херсонщини.

Читайте також: П'ятнадцять українських регіонів відбудують 26 населених пунктів правобережної Херсонщини

Як повідомлялося, спроможні українські громади беруть під патронат міста на Херсонщині й відбудують 26 населених пунктів на правому березі за програмою «Пліч-о-пліч». Це проєкт відновлення на рівні громада - громаді або регіон - регіону. Основний стейкхолдер відбудови в Україні - Міністерство відновлення та профільне Агентство відновлення.

«Пліч-о-пліч» – підпроєкт ініціативи We Build Ukraine, яку презентувало Міністерство відновлення на Лондонській конференції. Мета We Build Ukraine – об’єднати всіх міжнародних партнерів, які долучені або планують доєднатися до відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-