Житомирщина отримає понад ₴830 мільйонів на ліквідацію наслідків російської агресії

Житомирщина отримає понад ₴830 мільйонів на ліквідацію наслідків російської агресії

Укрінформ
Житомирщина отримає понад 830 млн грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії на реалізацію п’яти проєктів відновлення.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко за результатами наради під головуванням віцепрем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова, передає Укрінформ.

«Житомирська область отримає з фонду ліквідації наслідків збройної агресії 831,4 млн грн на реалізацію п'яти проєктів відновлення. Зокрема, ці кошти будуть використані на реконструкцію Коростенського міського ліцею №2, капітальний ремонт Кирданівського ліцею, реконструкцію обласної лікарні ім. О. Гербачевського та обласної дитячої лікарні, а також на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва гуртожитку у Зарічанах», - написав Бунечко.

Крім того, за його словами, область може отримати 289,4 млн грн субвенції з державного бюджету на ремонт, відновлення чи будівництво об’єктів, які мають вплив на життєдіяльність населення. ОВА приймає пропозиції щодо таких проєктів у громадах.

Читайте також: На Чернігівщині відкрили тимчасовий міст через Десну

Бунечко поінформував, що жителі області через послугу «єВідновлення» на цей час подали 194 заяви на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Однак через недопрацювання органів місцевого самоврядування у 27 заяв закінчилися терміни розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії, в якому акумульовано майже 62 млрд грн, 23,7 млрд грн вже розподілені на відбудову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-