На Чернігівщині відкрили тимчасовий міст через Десну

На Чернігівщині відкрили тимчасовий міст через Десну

Укрінформ
На Чернігівщині сьогодні відкрили проїзд тимчасовим мостом через річку Десна, який сполучатиме обласний центр із Києвом.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Відкриття руху по цьому напрямку суттєво полегшить транспортне сполучення для мешканців громад, яким не доведеться більше користуватись 30-кілометровим об’їздом. Також міст забезпечить пряме сполучення для пасажирського транспорту з «київського» напрямку в сторону Чернігова, Мени, Городні та інших громад правобережної частини області", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Швейцарія надасть Україні €5,6 мільйона на ремонт та облаштування шкіл

Як зазначається, зведення тимчасової споруди тривало майже рік.

У травні 2023 року був відкритий проїзд відновленою частиною мосту через річку Десна на об’їзній Чернігова, відтак було забезпечено рух вантажного транспорту, що їде в бік обласного центру та північних громад. Також по цьому маршруту відкрили рух ще двома відремонтованими спорудами - через річку Білоус та шляхопровід.

Поблизу Чернігова зараз також проводяться роботи зі зведення нового мосту на 4 смуги руху, відкриття його дасть можливість повноцінно забезпечити логістичний зв'язок для транспортних потоків.

Читайте також: З Фонду ліквідації наслідків війни на відбудову вже розподілили 23,7 мільярда – Шмигаль

Загалом у Чернігівські області внаслідок російської агресії було зруйновано 27 штучних споруд. Агентство відновлення забезпечило тимчасовий проїзд через 20 тимчасових споруд, паралельно з цим відбудовуючи основні мости на головних транспортних магістралях в області.

Зараз у Чернігівській області капітально відновлено 6 мостів ще на 6 спорудах ведуться будівельні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-