В Ірпені розпочали масштабний проєкт із заміни вікон у пошкоджених будинках

В Ірпені розпочали масштабний проєкт із заміни вікон у пошкоджених будинках

Фото
Укрінформ
В Ірпені стартував масштабний проєкт із заміни вікон у будинках міста, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“В Ірпені стартував масштабний проєкт із заміни вікон у будинках міста, які постраждали в результаті повномасштабного вторгнення. Йдеться про монтаж майже у 300 приватних будинках та на 141 багатоповерховому об'єкті”, - зазначив Кравченко.

В Ірпені розпочали масштабний проєкт із заміни вікон Фото: Руслан Кравченко - голова Київської ОДА/Фейсбук

Він зауважив, що завдяки підтримці некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF) вікна будуть замінені фактично на всіх об’єктах Ірпеня, де є потреба.

За його словами, КОВА ще наприкінці травня домовилась із засновником GEM Майком Каппоні, що Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол. США.

“Розуміємо, що деякі мешканці міста одразу після деокупації зробили це власними силами. Але багато хто не має коштів, оскільки масштаби руйнувань чималі”, - підкреслив Кравченко.

Читайте також: На Київщині вже відновили понад 12 тисяч об'єктів

Начальник КОВА повідомив, що сьогодні першу партію встановлюють у приватному секторі напроти ЖК «Ірпінські липки». Тут наразі відбудовують 31 будинок, пошкоджений росіянами. Ще 30 будуватимуть з нуля.

Далі монтаж вікон проводитимуть на інших об’єктах міста. Роботи планують завершити за 2-3 місяці.

Крім того, монтаж також відбудеться в 3 закладах освіти Київщини, зокрема Боярській спецшколі для дітей із вадами зору, Ржищівському та Броварському професійних ліцеях. Також вікна будуть встановлені в пошкоджених будинках Вишгородського району та Гостомеля.

Читайте також: На Київщині почали встановлювати вікна у пошкоджених обстрілами будинках

“Вдячні міжнародним партнерам за допомогу. Разом робимо все, щоб люди поверталися до своїх осель. Повертаємо життя в деокуповані населені пункти Київщини”, - наголосив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, за час окупації Ірпеня пошкоджено 10,5 тисяч будівель, з яких 2501 зазнала повного або сильного руйнування, а збитки інфраструктури міста від війни оцінюються у 25,3 млрд гривень або майже $922 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-