На Київщині почали встановлювати вікна у пошкоджених обстрілами будинках

На Київщині почали встановлювати вікна у пошкоджених обстрілами будинках

Фото
Укрінформ
У Київській області за підтримки некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Баффета (HGBF) розпочали встановлювати вікна в пошкоджених російськими обстрілами будинках.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

За його словами, «наразі йдеться про 131 пошкоджену квартиру в Бучанському районі. Житло постраждало внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей. Загалом у квартирах буде встановлено понад 550 нових склопакетів та конструкцій».

«Ще понад 250 віконних конструкцій замінять у низці закладів освіти Київщини. Зокрема в Боярській спецшколі для дітей із вадами зору, Ржищівському та Броварському професійних ліцеях», - зазначив очільник ОВА.

За його словами, «усі роботи планують завершити в максимально короткі терміни».

Він нагадав, що «ще наприкінці травня домовилися із засновником Global Empowerment Mission Майком Каппоні, що Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол. для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення Росії».

Читайте також: Буча, Макарів, Вишгород: оголосили перші відкриті торги на відбудову зруйнованого житла

«Нові вікна також планується встановити в Ірпені, яке є одним із найбільш зруйнованих росіянами. Аналогічні проєкти GEM та HGBF реалізують і в низці інших українських міст: Полтаві, Запоріжжі, Миколаєві, Харкові та Умані».

Кравченко подякував «міжнародним партнерам за конструктивну та ефективну співпрацю». «Спільними зусиллями ми робимо все, щоб люди змогли повернутися додому, жити звичним життям та почувалися у відносній безпеці», - підкреслив очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у червні на Київщині вже запустили відбудову сьомого з вісімнадцяти багатоквартирних будинків, які відбудують за допомогою фонду UNITED24.

Фото: Руслан Кравченко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-