На Львівщині відкрили рух мостом через річку Західний Буг

На Львівщині відкрили рух мостом через річку Західний Буг

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури відкрило рух мостом на дорозі Львів – Радехів – Луцьк поблизу села Гайок, що у Львівській області.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Агентства відновлення.

«Покращуємо сполучення між Львовом та Луцьком. Відкрили рух 140 метровим мостом на дорозі Львів – Радехів – Луцьк поблизу села Гайок. З 14:00 ця ділянка автошляху відкрита для проїзду легкових автомобілів та громадського транспорту. Вантажівкам деякий час необхідно буде користуватись об’їздом, згідно раніше затвердженої схеми», - йдеться в повідомленні.

В агентстві уточнили, що упродовж 2021 та 2023 років дорожники демонтували конструкції старого мосту, влаштували буронабивні палі та ригелі опор, змонтовали 36 балок прогонової будови, встановили деформаційні шви, а також влаштували залізобетонну монолітну накладну плиту та перехідні плити, гідроізоляцію та водовідводи, два шари асфальтобетонного покриття.

Читайте також: На Миколаївщині відбудували ще один міст через річку Інгулець

Для повноцінного відкриття руху, зокрема, для вантажного транспорту залишилось влаштувати верхній шар асфальтобетонного покриття, бар'єрне огородження, освітлення, нанести дорожню розмітку та встановити знаки. Довжина нового мосту становить 141,5 м, ширина проїзної частини 9,5 м, тротуари – 1,8.

Міст поблизу села Гайок на трасі Н-17 збудовано у 1960 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. 3 травня 2021 року внаслідок зношення конструкцій стався обвал аварійного мосту. У 2022 планувалось його відкриття.

Як повідомлялось, в Україні створять комісію для перевірки стану мостів, очолить яку віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Фото: Агентство відновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-