Україна отримала перші модульні мости від американських партнерів

Україна отримала перші модульні мости від американських партнерів

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури в межах спільного проєкту з корпорацією CDF отримало перші тимчасові мостові конструкції для Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

Про це повідомив очільник Агентства відновлення Мустафа Найєм, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

«У пріоритеті Агентства відновлення – встановлення цих мостів у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях. У прифронтових регіонах життєзабезпечення людей залежить в першу чергу від автомобільних доріг. Руйнування мостів призводить до від’єднання громад від базових послуг. Для нас дуже важливо максимально оперативно відновити логістику...», - зазначив Найєм.

Він уточнив, що мости, виготовлені компанією Acrow Corporation, здатні витримати рух як легкового, так і вантажного транспорту, що, своєю чергою, допоможе швидко відновити безперебійний транспортний зв'язок у найбільш постраждалих через війну регіонах.

Читайте також: МЗС Японії: зустріч в Лондоні засвідчила високий інтерес бізнесу до проєктів відбудови України

Конструкції надіслано в межах проєкту «Модульний міст» Агентства відновлення та корпорації CDF за підтримки гранту від The Howard G. Buffett Foundation, який був розпочатий у квітні. Фундація фінансує постачання 9 модульних мостів в Україну.

Як повідомлялось, з початку повномасштабного вторгнення Агентство відновлення отримало від Чехії, Франції, Швеції та Норвегії 37 тимчасових мостів, 18 комплектів понтонних переправ і 6 катерів для влаштування понтонів.

Фото: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-