Марченко підсумував здобутки Конференції з відновлення України

Марченко підсумував здобутки Конференції з відновлення України

Укрінформ
Україна спільно з міжнародними партнерами працює над створенням належних умов для залучення приватних інвестицій для швидкого відновлення країни.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Вартість відбудови вже оцінюється в сотні мільярдів доларів США. І ми зацікавлені в тому, щоб створити умови для залучення приватних інвестицій і структурувати їх найкращим чином. Мінфін вже активно працює з партнерами над вирішенням цього питання, зокрема для страхування військових ризиків", - повідомив Марченко.

Він розповів про основні здобутки країни за підсумками конференції з відбудови України. Зокрема, оголошено про чотирирічний пакет фінансування від ЄС на €50 млрд для потреб бюджету та відбудови.

Прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив про надання Україні пакету фінансової підтримки на 3 млрд доларів від Великої Британії на три наступні роки, через гарантії Світовому Банку.

Було підписано угоди про додаткові $1,76 млрд від США, Великої Британії та Фінляндії через механізм Світового Банку. Ще $1,3 млрд Сполучені Штати нададуть на потреби відновлення (енергетика та інфраструктура).

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) спрямує $840 млн на фінансування розробки та реалізації проєктів відновлення інфраструктури, а Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) $600 млн - для підтримки трьох енергетичних держкомпаній.

Марченко зауважив, що є прогрес у питанні реалізації страхування воєнних ризиків, оскільки це надзвичайно важливий фактор для залучення інвестицій в Україну. І ЄС починає готувати план передачі прибутків від заморожених активів рф на користь України, який вже згодом буде презентовано Єврокомісією.

Читайте також: Доходи від арештованих російських активів передаватимуть на відбудову України – Шурма

"На засіданні Міжвідомчої координаційної платформи донорів було узгоджено подальші кроки щодо необхідності синхронізації ресурсів донорів і пріоритетних проєктів відновлення України", - підсумував міністр фінансів.

Як повідомлялося, 21-22 червня у Лондоні проходила міжнародна Конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference, третій масштабний міжнародний захід (після конференцій в Лугано та Берліні). Понад 400 світових компаній пообіцяли надати підтримку Україні у відбудові економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-