Кошти Фонду відновлення громад спрямують на відбудову шести населених пунктів - Найєм

Кошти Фонду відновлення громад спрямують на відбудову шести населених пунктів - Найєм

Укрінформ
Кошти Фонду відновлення громад першочергово спрямують на експериментальний проєкт відбудови шести населених пунктів, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії: Тростянця, Циркунів, Бородянки, Мощуна, Посад-Покровського та Ягідного.

Про це повідомив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

«Наша країна вперше стикається з такими масштабами руйнувань і необхідністю комплексної відбудови частини країни. Агентство відновлення надає перевагу пріоритетним проєктам від реалізації, яких напрямку залежить життєзабезпечення не лише окремих громад або територій, а й країни в цілому», - зазначив він.

Найєм наголосив, що Фонд сприятиме тривалому відновленню та стійкості громад, а його ключовими напрямками стануть відновлення житла, критичної, соціальної інфраструктури, а також гуманітарне розмінування та підтримка місцевого бізнесу. Протягом 5 років для потреб Фонду планується мобілізувати 300 млн дол. Стартове фінансування – 50 млн дол.

Читайте також: Конференція з відбудови у Лондоні: до платформи співінвестування в Україну долучилися 19 країн

Як повідомлялось, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і ООН обговорили реалізацію спільного підходу до відновлення України на рівні громад. Він передбачає створення Фонду відновлення громад, який є ключовим кроком на шляху до тривалого відновлення та стійкості громад.

Фото: restoration.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-