Закордонні волонтери зводять будинки на Чернігівщині

Закордонні волонтери зводять будинки на Чернігівщині

Фото
Укрінформ
Близько 130 активістів із США, Канади, Румунії, Данії, Італії встановлюють модульні будинки у двох селах Куликівської громади Чернігівської області, що постраждали від російських обстрілів.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

«Внаслідок російського вторгнення у Куликівській громаді найбільше постраждали села Бакланова Муравійка і Грабівка, де пошкоджень і руйнувань зазнали сотні будинків. Відновлювати людям зруйноване допомагає Міжнародний благодійний фонд «Молодь з місією». Темпи будівництва — швидкі, адже тут працює понад сотня волонтерів. Усі вони з різних країн світу. Втім, попереду ще багато роботи. Адже у будиночки потрібно підвести електроенергію та підготувати їх до зими», — сказав начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Зазначається, що завдяки проєкту МБФ «Молодь з місією» у квітні поточного року у селі Грабівка встановлено 4 індивідуальні модулі. У роботі перебуває ще 5, у Баклановій Муравійці – 14.

Закордонні волонтери зводять будинки на Чернігівщині / Фото: Чернігівська ОВА

Як наголошують старости сіл, це вагома підтримка людей, які попри втрати не покинули свої домівки.

Читайте також: Литва передасть Україні мобільне містечко на 36 сімей

Міжнародний благодійний фонд «Молодь з місією» працює понад 30 років в Україні, у світі — майже 60. Після повномасштабного вторгнення організація надавала людям гуманітарну допомогу, займалася евакуацією. Зараз переключилася на відбудову та забезпечення людей прихистком. Наступну хвилю волонтерів планують привезти у серпні до села Киїнка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-