Україна закликала латвійський бізнес долучатися до відбудови

Україна закликала латвійський бізнес долучатися до відбудови

Укрінформ
Україна розраховує на підтримку латвійського бізнесу у відбудові країни та пропонує, аби національна Експортно-кредитна агенція розглянула можливість фінансувати не тільки торговельні контракти, а й інвестиційні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з делегацією Латвії на чолі з міністром економіки Ілзе Індріксоне.

«Ми вже розуміємо, за якою економічною моделлю буде відбуватися відбудова України. Саме під час війни ми зрозуміли, які у нас є основні переваги перед іншими країнами. Тому саме на них ми будемо робити ставку при відбудові - цифрові технології, "зелена" енергетика, аграрна галузь та оборонно-промисловий комплекс», - сказала Свириденко.

У Мінекономіки наголошують, що саме доступ до фінансування є надзвичайно важливою та актуальною проблемою для бізнесу сьогодні.

«У нас є державна фінансова допомога, але зрозуміло, що наймасштабніша відбудова в Європі з часів Другої світової війни буде відбуватися здебільшого за рахунок приватного капіталу. Тому ми запрошуємо латвійський бізнес до України і пропонуємо, щоб національна Експортно-кредитна агенція розглянула можливість фінансувати не тільки торгові контракти, а й інвестиційні», - зауважила Свириденко.

Читайте також: Для відбудови України використають 3D-принтер, яким зводять школу у Львові

Від імені уряду вона запросила латвійський бізнес узяти участь у міжнародній конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Лондоні наприкінці червня.

Ще одним напрямком співпраці між Україною і Латвією може стати обмін досвідом щодо підтримки малого та середнього бізнесу. Адже саме цей бізнес показав найбільшу адаптивність під час війни.

За словами Індріксоне, латвійський бізнес зацікавлений у нових напрямках співпраці в галузі інформаційних технологій та інновацій.

Як повідомляє Укрінформ, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов та міністр економіки Латвійської Республіки Ілзе Індріксоне обговорили подальшу співпрацю, зокрема участь Латвії у відбудові України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-