Кабмін запросив Бахрейн долучитися до повоєнної відбудови України

Кабмін запросив Бахрейн долучитися до повоєнної відбудови України

Укрінформ
Кабінет Міністрів запрошує Бахрейн взяти участь у повоєнній відбудові України та пропонує бізнесменам цієї країни інвестувати в українську економіку і реалізації спільних проєктів.

Як передає Укрінформ, про це йшлося під час зустрічі між першим віцепрем’єр-міністром – міністром економіки України Юлією Свириденко і міністром закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатіфом бін Рашид Аль Заяні, повідомляє Мінекономіки.

«Незважаючи на те, що війна ще триває, уряд зосереджений на післявоєнній відбудові. Зокрема, у фокусі розвиток енергетичного сектору, сільське господарство, оборонно-промисловий комплекс та цифровізація», - розповіла Свириденко.

Перший віцепрем’єр запросила представників бахрейнського бізнесу розглянути можливість взяти участь в інвестиційних проєктах, зокрема у великій приватизації, яка найближчим часом почнеться в Україні. Перспективною для представників цієї країни є галузь виробництва алюмінія. Українська сторона презентувала можливості державного сервісу цифрових послуг Дія та запропонувала уряду Бахрейну співробітництво в розробці подібного цифрового сервісу та подальшу кооперацію в сфері IT.

Читайте також: Україна хоче долучити Хорватію до гуманітарного розмінування - Свириденко

Крім того, бахрейнську сторону запросили взяти участь у Конференції з відновлення України, яка відбудеться у червні 2023 року в Лондоні.

У відповідь міністр закордонних справ Королівства Бахрейн високо оцінив перспективи розвитку взаємних відносин між країнами. Він визнав перспективним можливе співробітництво у сфері цифрових технологій, особливо у створенні і використанні штучного інтелекту, як на урядовому рівні, так і в сфері бізнесу, а також налагодження культурних зв’язків між громадянами обох країн.

Як повідомлялося, у квітні під час візиту до Кувейту міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся із керівником Кувейтського фонду арабського економічного розвитку Валідом Аль-Бахаром і запросив його долучитися до відновлення української інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-