Франція планує збудувати на Чернігівщині реабілітаційний центр для захисників

Франція планує збудувати на Чернігівщині реабілітаційний центр для захисників

Укрінформ
Коштом Французької республіки в Ніжині Чернігівської області хочуть побудувати реабілітаційний центр для українських воїнів.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада на своїй сторінці в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми активно працюємо над питанням створення в Ніжині реабілітаційного центру, оскільки потреба у даному закладі дуже велика. На жаль, сьогодні є тисячі захисників, яким необхідна реабілітація. Жодного подібного закладу на території Чернігівської області досі немає. І ми б хотіли, щоб він з'явився у Ніжині", - сказав міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Читайте також: У Львові відкрили сучасний корпус Національного реабілітаційного центру «Незламні»

За його словами, розглядається будівництво з нуля й не коштом міського бюджету, а за кошти Французької республіки. Також міський голова Ніжина повідомив, що президент Національної асоціації архітекторів Франції Мартен Дюплантьє, який вже тричі приїжджав до Ніжина, має передпроєктну пропозицію.

"Якщо нам вдасться відкрити реабілітаційний центр, то це стане суттєвим проривом у розширенні надання медичних послуг не тільки жителям Ніжинської громади, а й всієї області", - сказав Олександр Кодола.

Читайте також: Перший пацієнт, якому вживили протез у кістку, мріє пробігти марафон

Як повідомляв Укрінформ, депутати Ніжинської міської ради вдруге звернулися до колег із парламенту з вимогою на законодавчому рівні заборонити українську православну церкву московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-