У Львові відкрили сучасний корпус Національного реабілітаційного центру «Незламні»

У Львові відкрили сучасний корпус Національного реабілітаційного центру «Незламні»

Фото
Укрінформ
У Національному реабілітаційному центрі «Незламні» відкрили сучасний семиповерховий корпус, де щороку зможуть надавати допомогу 10 тисячам українців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут продумані до метра всі реабілітаційні площі і палати. Щороку тут зможуть отримувати допомогу 10 тисяч українців. Цей корпус створений великою командою людей із різних міст України і світу для того, щоб це місце стало не просто гарним, а максимально функціональним у допомозі людям, які після операцій та протезування мають повернутися до нормального життя і бути повноцінними членами суспільства», - сказав генеральний директор Першого медичного об'єднання Львова Олег Самчук.

У Львові відкрили сучасний корпус Національного реабілітаційного центру «Незламні» / Фото: Людмила Гринюк, Укрінформ

Переобладнане приміщення поліклініки на сім поверхів призначене для реабілітації, тут є моделі квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя. Для зручності пацієнтів і медперсоналу побудували перехід з головного корпусу лікарні. Тренажерні зали облаштовані найсучаснішою технікою, зокрема роботизованою системою ходьби.

Реконструкція корпусу здійснювалася за підтримки Червоного Хреста України, міст-партнерів Фрайбурга та Вільнюса. Обладнання для залів надали посольство Швейцарії в Україні та міжнародний фонд Direct Relief.

Читайте також: Американська гуманітарна організація надасть Україні $10 мільйонів на розвиток реабілітації

Серед присутніх на відкритті були й пацієнти. Один із них - Ілля Пилипенко, який дивом врятувався з охопленого вогнем танка, що підірвався на міні під час деокупації Херсонщини. Чоловік дістав опіки обличчя та шиї, втратив ногу. Зараз він очікує на протезування та проходить реабілітацію. Після завершення лікування планує залишитися в центрі «Незламні» та стати протезистом.

«Мені тут дуже подобається, я почуваюся як удома. Я отримав пропозицію, від якої не можна було відмовитися: залишитися в команді «незламних». Працюватиму в майстерні протезування на 3D-принтері», - розповів Пилипенко.

На стінах корпусу розміщено фотографії захисників - пацієнтів реабілітаційного центру. Автором виставки “Незламні люди” є захисник Маріуполя, фотограф «Азовсталі» Дмитро Козацький.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» планують проводити 10 тисяч операцій на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-