Архітектори та студенти можуть отримати до $10 тисяч на проєкт із відбудови у Північній Салтівці

Архітектори та студенти можуть отримати до $10 тисяч на проєкт із відбудови у Північній Салтівці

Укрінформ
Подати заявку на участь в архітектурному конкурсі «Rebuild Ukraine» для відбудови зруйнованих житлових будинків у харківському мікрорайоні Північна Салтівка можна до 16 червня.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки, передає Укрінформ.

"У межах конкурсу передбачають спроєктувати 200 нових житлових квартир різної площі в районі Північна Салтівка у Харкові. Завдання полягає у використанні модулів «Speedstac» та утеплених металевих панелей «Kingspan» для будівництва нової будівлі або добудови до наявної", - йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зауважують, що архітектурний конкурс «Rebuild Ukraine» спрямований на пошук інноваційних рішень щодо заміни зруйнованих житлових будинків у мікрорайоні Північна Салтівка. Заявку на участь можна подати до 16 червня. Загальний призовий фонд становить 10 тис. доларів.

Читайте також: У Харкові знесуть 49 зруйнованих росіянами будинків, доля ще 450 вирішиться після експертизи

Зазначається, що учасники можуть самостійно обрати між проєктуванням нового будинку або ущільненням наявної забудови додатковими квартирами. Водночас архітектори можуть використати різні методи для перепланування ландшафту: повне знесення та будівництво нового будинку, перебудову, надбудову та заміну пошкоджених частин будівлі або комбінацію цих методів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міноборони за травень 2022 року, у Північній Салтівці ворог із важкої артилерії зруйнував 70 відсотків житлових будівель та інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-