Відбудова Чернігівщини: Зеленський показав віцеканцлеру ФРН ремонт мосту через Десну

Відбудова Чернігівщини: Зеленський показав віцеканцлеру ФРН ремонт мосту через Десну

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на Чернігівщині провів переговори з віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком, а також ознайомився з перебігом відновлювальних робіт на мостовому переході через річку Десна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

“У межах робочої поїздки в Чернігівську область Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером, міністром економіки та захисту клімату Федеративної Республіки Німеччина Робертом Габеком, який перебуває в Україні з візитом”, - йдеться у повідомленні.

Під час перебування на Чернігівщині Зеленський разом з віцеканцлером Німеччини ознайомився з перебігом відновлювальних робіт на мостовому переході через річку Десна (Київський міст) та презентацією проєкту відбудови інших мостопереходів у Чернігівській області.

У пресслужбі інформують, що міст був зруйнований 23 березня 2022 року внаслідок російського авіаудару, а нині в'їзд до Чернігова здійснюється через тимчасову понтонну переправу.

Главі Української держави та віцеканцлеру Німеччини розповіли про плани щодо облаштування тимчасового проїзду наявним мостом та будівництва поруч нового мосту на дві смуги руху. Надалі заплановано розібрати наявний міст і спорудити поруч новий.

Зазначається, що німецькій стороні запропонували розглянути можливість фінансової підтримки відновлення мостової інфраструктури регіону.

За інформацією пресслужби глави держави, загалом унаслідок повномасштабного російського вторгнення на Чернігівщині було зруйновано або пошкоджено 35 штучних споруд і мостів.

Крім того, Президент висловив подяку за підтримку та солідарність з Україною уряду ФРН та особисто Роберта Габека з перших днів повномасштабної російської агресії.

Читайте також: Зеленський на Чернігівщині відвідав госпіталь і вручив нагороди пораненим військовим

«Ваш візит є потужним сигналом для наших громадян, наших військових, усіх нас», – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що відвідання Чернігівщини віцеканцлером Німеччини важливе з огляду на започаткування торік президентами двох держав програми патронату над муніципальним партнерством України та ФРН.

Повідомляється, що глава Української держави окремо подякував Німеччині за лідерство в забезпеченні України необхідним оборонним озброєнням, зокрема шляхом надання німецьких танків Leopard та БМП Marder, а також - за внесок у захист українського неба й відзначив важливість продовження цієї допомоги.

Відео: Zelenskiy / Official

«Сьогодні ми дуже мотивовані деокуповувати нашу країну», – акцентував Зеленський.

За інформацією пресслужби, Президент привітав готовність представників ділових кіл ФРН і німецьких підприємств долучатися до відбудови нашої країни. Як зазначається, на зустрічі наголосили на важливості підтвердження німецькою стороною страхування ризиків для бізнесу, який готовий інвестувати в Україну вже зараз.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у річницю визволення села Ягідне Чернігівської області відвідав школу, у підвалі якої російські загарбники майже місяць тримали мирних жителів у заручниках.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-