Школярі й освітяни можуть долучитися до програми відбудови громад

Школярі й освітяни можуть долучитися до програми відбудови громад

Укрінформ
Школярі та освітяни можуть узяти участь у програмі «План.Дій», яка має на меті відбудову громад.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки, передає Укрінформ.

​«Упродовж квітня–жовтня 2023 року п’ять шкільних команд разом із експертами та менторами шукатимуть ефективні інженерні рішення для інфраструктурних проблем та викликів, що пов’язані з перебуванням у населених пунктах великої кількості вимушених переселенців, браком чи забрудненням води, недостатньою інклюзивністю публічних просторів», - йдеться в повідомленні.

Участь у програмі можуть узяти освітяни, учні 8-11 класів, батьки та представники самоврядування громад.

Заявки приймаються до 31 березня 2023 року включно.

Організатори пропонують працювати над такими темами: захист та збереження пошкоджених будівель, що мають історичну або культурну цінність для жителів громади; відновлення шкіл (у межах можливостей підліткових команд); генерація ідей з переробки та повторного використання зруйнованих елементів будівель; вирішення проблем з доступом до питної та технічної води; тактичний урбанізм тощо.

Практичний освітній курс із відбудови для підлітків впроваджується ГО «Про.Про.Лаб» у межах проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Читайте також: В ОП обговорили з урядовим уповноваженим Чехії проєкти відбудови Дніпропетровщини

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області вже відновлено понад 11 тисяч об’єктів, пошкоджених внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Фото: Кирило Тимошенко, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-