У Стамбулі провели мітинг і молебень за Україну

У Стамбулі провели мітинг і молебень за Україну

Фото
Укрінформ
У центрі Стамбула в річницю початку повномасштабної війни рф відбувся мітинг на підтримку України, а також богослужіння у церкві Вселенського Патріархату.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Генконсульство України у Стамбулі. 

«Лютий. Рік незламності. 365 днів весь світ бачить стійкість українців. За цей рік весь світ дізнався, якого кольору наш прапор… Сьогодні – у річницю повномасштабної війни росії проти України – ми в Стамбулі молилися за нашу Україну, за перемогу нашої держави, за наших Захисників. Ми вшановували пам'ять всіх, хто віддав своє життя за нашу свободу та незалежність», - ідеться в дописі.

Як зазначається, з благословення Вселенського Патріарха Варфоломія вранці відбулося богослужіння за участі патріаршого вікарія, митрополита Сорока Церков Андрія, єпископа Галікарнаського Адріана. Літургію українською, грецькою та англійською мовами провели отець Методій та патріарший диякон Епіфаній.

Участь у богослужінні взяли представники дипломатичного корпусу, української громади Стамбула, представники турецьких організацій.

«Ми сумуємо і розділяємо біль турецького народу через жахливий землетрус, який забрав життя десятків тисяч невинних людей. Ми підтримуємо наших турецьких братів у цій біді, ми поруч, ми разом», - зазначив у промові генеральний консул України у Стамбулі Роман Недільський.

Присутні мали змогу ознайомитися з виставкою фоторобіт Дмитра Козацького про легендарних захисників Маріуполя та Азовсталі.

Читайте також: В Анкарі відбулося спільне богослужіння та молитва за загиблими через російську агресію

Згодом у центрі Стамбула, неподалік площі Таксім, відбувся мітингу на підтримку України.

«Ми говорили про війну росії проти України, про терор, який чинить цей монстр в нашій державі, про сотні вбитих дітей, зруйновані життя та знищені міста і будинки. Вчергове закликали світ не забувати, якою кривавою ціною Україна сьогодні захищає Європу та інший світ від терориста росії», - повідомили в генконсульстві.

Мітинги біля вежі «Одакулє» у центрі Стамбула проходять щодня від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Читайте також: Туреччина й надалі докладатиме зусиль для припинення війни в Україні - МЗС

«Українці, ви - неймовірні. Тут у Стамбулі як і в кожному місті всього світу. З першого дня ми всі об’єдналися, незважаючи на те, хто якої професії, якого життя і достатку, у нас була рашистська загроза і вона ще зберігається. Але ви вийшли, об’єдналися і протягом всього року ми показали всьому світу, хто такі українці. Ми не говоримо тут про національність, ми - єдиний український народ з різних національностей… Ми дуже віримо, що наступний рік буде роком перемоги», - звернувся до учасників акції Роман Недільський.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого, через рік після початку повномасштабного російського вторгнення, в Україні та багатьох країнах відбулися антивоєнні, патріотичні й поминальні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-