На лікування за кордон відправили ще 28 українців

На лікування за кордон відправили ще 28 українців

Фото
Укрінформ
Ще 28 постраждалих українців відправлено на лікування до закордонних клінік.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

“Цього тижня евакуйовано 28 пацієнтів до Австрії, Німеччини, Нідерландів та Норвегії. У групі є пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, а також цивільні особи з онкологічними захворюваннями. Зокрема, це люди з Харківщини, Київщини, Вінниччини, Хмельниччини, Дніпропетровщини та Сумщини. У закордонних клініках їм буде забезпечено спеціалізоване лікування та подальша реабілітація”, - йдеться у повідомленні.

В МОЗ нагадали, що евакуація населення проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. Так звані «медичні конвої» — приклад одного з ефективних напрямів порятунку пацієнтів, коли міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони. Далі МОЗ контактує з клінікою та узгоджує етапи і маршрути безпечного медичного транспортування.

Спочатку пацієнтів перевозять від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт доставляють українців у країни Європи для спеціалізованого лікування, зазначили в міністерстві.

Читайте також: Яким буде повернення українських захисників у мирне життя після перемоги у війні?

Як повідомлялося, за даними МОЗ, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну найбільших руйнувань зазнала медична інфраструктура на територіях 5 областей: Донецької, Харківської, Миколаївської, Чернігівської та Київської. МОЗ оцінює відновлення пошкодженої та зруйнованої медичної інфраструктури України щонайменше у 6 млрд доларів.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-