Латвійська компанія передала пошуковим командам Мінреінтеграції термінал Starlink

Латвійська компанія передала пошуковим командам Мінреінтеграції термінал Starlink

Укрінформ
Пошукові команди Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій отримали від латвійської компанії термінал Starlink.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції у Телеграмі.

"Ексгумаційні команди міністерства відтепер забезпечені комплектом автономного телекомунікаційного обладнання Starlink. Устаткування було надане партнером Мінреінтеграції – латвійською компанією Legenda TNT & Military archaeology", - йдеться у повідомленні.

Комплект складається із супутникової тарілки, роутера й інших технічних елементів, які дозволять забезпечити ексгуматорів надійним зв’язком.

Читайте також: Українські рятувальники отримають від колег із Польщі сім комплектів Starlink

За допомогою термінала Starlink пошукові команди міністерства проводитимуть автономний пошук локацій тіл загиблих військовослужбовців і цивільних осіб на щойно деокупованих територіях в умовах відсутності зв’язку. А також – передаватимуть інформацію про виявлені локації до єдиної бази даних.

Як повідомлялося, міжнародні партнери передали пошуковим командам Мінреінтеграції комплекти персонального захисту від вибухонебезпечних предметів, тактичне спорядження та провели тренінг з обізнаності щодо мін і нерозірваних боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-