Емірати передали Україні 2500 генераторів

Емірати передали Україні 2500 генераторів

Відео
Укрінформ
ОАЕ передали Україні наступні 1300 генераторів, що є другою частиною з 2500 генераторів, які Емірати надали Українській державі як гуманітарну допомогу.

Про це Укрінформу повідомив посол України в ОАЕ Дмитро Сенік.

"Завдяки реалізації домовленостей президентів України та ОАЕ вдалося реалізувати цей значний для українського народу гуманітарний проєкт. Україна висловлює щиру подяку керівництву і народу ОАЕ за ефективну і важливу допомогу українцям, які долають один із найскладніших зимових періодів у своїй історії, коли росія відкрито вчиняє злочин геноциду проти українців, навмисно знищуючи енергетичну інфраструктуру в Україні. Надані генератори допоможуть створити тепло і світло для українських родин під час цієї воєнної зими", – заявив посол.

Літак з другою партією побутових генераторів прибув у п’яницю до Варшави. Перші 1200 генераторів були відправлені до Польщі з подальшим транспортуванням в Україну 24 грудня.

Читайте також: Через UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів

Як повідомлялося, раніше у грудні Об’єднані Арабські Емірати оголосили про направлення в Україну 2500 генераторів потужністю від 3,5 до 8 кіловатів. Це було зроблено в межах надання гуманітарної допомоги у розмірі 100 млн дол. США, яку ОАЕ виділили цивільному населенню, що постраждало від війни в Україні.

Генератори передадуть закладам охорони здоров’я, освіти, а також об’єктам критичної інфраструктури в регіонах, які постраждали від російської агресії — до Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Одеської та Київської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-